Koffie?

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen doen? Stuur een bericht!

Waarom heb je een ATS systeem nodig?

Waarom een ATS systeem

Sander

In de drukke en dynamische wereld van werving en selectie is het enorm van belang voor organisaties om hun processen te optimaliseren. Een manier om dit te doen is het Applicant Tracking System (ATS). In de huidige wereld van werving en selectie is dit bijna een onmisbaar instrument. In deze blog gaan wij dieper in op wat een ATS systeem is en waarom het tegenwoordig een essentieel hulpmiddel is.

Wat is een ATS systeem

Een ATS is een geavanceerd softwareplatform dat is ontworpen om het volledige traject van werving en selectie te digitaliseren en te stroomlijnen. Denk hierbij aan het publiceren van vacatures tot aan het aannemen van kandidaten. Een ATS automatiseert en organiseert diverse taken om het wervingsproces efficiënter te maken. Naast ATS systemen heb je natuurlijk ook nog andere slimme softwaretools voor recruiters.

Automatisering van Taken

Een van de meest belangrijke functies van een ATS is het automatiseren van terugkomende taken. Hierbij kun je denken aan het beheren van sollicitaties, het plannen van interviews, het versturen van ontvangstbevestigingen en het bijhouden van de voortgang van kandidaten. Hierdoor kunnen HR-professionals kostbare tijd besparen en zich richten op taken die menselijke expertise vereisen.

CV-screening en Matchmaking

Moderne ATS systemen maken gebruik van geavanceerde machine learning-algoritmen om cv’s te analyseren en kandidaten te matchen met specifieke vacatures. Door zoekwoorden, vaardigheden en ervaring te identificeren, helpt het systeem bij het snel en nauwkeurig identificeren van geschikte kandidaten.

Verbeterde Communicatie

Een effectieve communicatie met sollicitanten is enorm van belang voor een positieve kandidaat ervaring. Een ATS systeem maakt dit proces makkelijker door het automatisch versturen van ontvangstbevestigingen, statusupdates en afwijzingsbrieven. Dit draagt bij aan de reputatie van het bedrijf en vergroot de kans dat zelfs niet-geselecteerde kandidaten het bedrijf positief blijven zien.

Waarom zou je een ATS systeem moeten inzetten?

1. Efficiëntie in Werving en Selectie

Het wervingsproces is vaak een tijdrovende taak, maar een ATS versnelt dit proces enorm. Door automatisering van taken kunnen organisaties sneller geschikte kandidaten identificeren, interviewen en aanwerven.

2. Verbeterde kandidaat ervaring

Een positieve kandidaat ervaring is van vitaal belang in een competitieve arbeidsmarkt. ATS systemen dragen bij aan een vlotte en transparante communicatie, wat de perceptie van het bedrijf door sollicitanten positief beïnvloedt.

3. Diversiteit en inclusiviteit

Veel ATS-systemen zijn ontworpen om organisaties te ondersteunen bij het nastreven van diversiteit en inclusiviteit. Ze helpen bij het identificeren van mogelijke vooroordelen in het wervingsproces en bieden inzichten om een meer diverse pool van kandidaten aan te trekken.

4. Data-driven Besluitvorming

Door de verzameling en analyse van gegevens bieden ATS systemen waardevolle inzichten voor HR-professionals. Dit stelt hen in staat om wervingsstrategieën aan te passen op basis van prestatiegegevens, de effectiviteit van verschillende wervingskanalen te evalueren en trends te herkennen.

5. Voldoen aan de wet- en regelgeving

Ook voor organisaties die actief zijn in sectoren die regelmatig geconfronteerd worden met nieuwe en complexe wet- en regelgeving, bieden ATS systemen tools voor het bijhouden van wettelijke vereisten.

Is een ATS systeem aan te raden of niet?

Wanneer je als bedrijf veel te maken hebt met werving en selectie dan is een ATS systeem tegenwoordig zeker aan te raden. Door taken te automatiseren, de communicatie te verbeteren en data-gedreven besluitvorming mogelijk te maken, biedt een ATS veel voordelen voor organisaties die op zoek zijn naar talent. Aangezien de concurrentie om gekwalificeerde kandidaten ook toeneemt, wordt het implementeren van een geavanceerd ATS-systeem bijna een noodzaak.

Wacht niet langer, start nu.

of

Krachtige integraties en samenwerkingen