Het gebruik van eHerkenning op Werk.nl

Binnenkort is inloggen op Werk.nl alleen nog mogelijk via eHerkenning. Je kunt dan dus niet meer met je huidige gebruikersaccount(s) cv’s bekijken, vacatures plaatsen of accounts beheren op werk.nl. 

In deze blog leggen wij kort uit wat eHerkenning precies is en wat deze veranderingen betekenen voor jou als flexorganisatie. 

Wat is eHerkenning?

eHerkenning is een inlogmiddel waarmee bedrijven en organisaties zich digitaal kunnen identificeren. Het is vergelijkbaar met DigiD. Maar dan ontwikkeld voor bedrijven en organisaties. De overheid zorgt op deze manier voor een veiliger en transparantere manier van inloggen bij overheidsinstanties. eHerkenning is verkrijgbaar op verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Het is hierbij van belang om goed uit te zoeken welk niveau je voor welke overheidsinstantie nodig hebt om te kunnen inloggen. 

eHerkenning is aan te sluiten via zes erkende eHerkenningsmakelaars. Deze makelaars zijn door de overheid geïdentificeerd als partij die je een veilig eHerkenningsmiddel kunnen leveren. Let er hierbij op dat er een verschil zit in kosten per eHerkenningsmakelaar.

Werk.nl en eHerkenning

eHerkenning is per 24 juni nodig om te kunnen inloggen en vervangen de huidige gebruikersaccount. eHerkenning is persoonlijk en via de beheerdersmodule aan te vragen. Dit betekent dus dat iedereen die normaal gesproken op werk.nl zoekt een eigen eHerkenningsmiddel nodig heeft. De beheerder van het eHerkenningsmiddel kan het middel per medewerkersniveau aanvragen. Het is wel van belang dat hierin de juiste machtigingen aan de juiste medewerker worden gegeven. 

First2Find en eHerkenning

Als First2Find maken wij gebruik van ketenmachtiging. Dit  is terug te vinden binnen jouw eigen eHerkenningsmiddel. Ketenmachtiging is een toepassing binnen eHerkenning waarbij je als organisatie andere bedrijven kan machtigen om taken voor jou uit te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de accountant die namens jouw organisatie de belastingaangifte uitvoert.  

Dankzij ketenmachtiging machtig je binnen twee minuten  First2Find om namens jouw organisatie te zoeken op werk.nl. Zo weet het UWV wie onze gebruikers zijn en voldoen we volledig aan de wet AVG.

Op termijn scheelt dit veel tijd en geld, omdat een persoonlijk eHerkenningsmiddel op medewerkersniveau hierdoor niet meer nodig is. 

Hoe werkt First2Find?

Onze slimme sourcingtool maakt het werk van de recruiter makkelijker en leuker. Dagelijks uren cv-databases doorscrollen wordt met onze oplossing verleden tijd. Wanneer de kandidaat die jij zoekt, zich beweegt, slaat ons algoritme aan en ontvang jij de kandidaat in de mailbox. 

Heb je vragen over het gebruik van eHerkenning of de toepassing van First2Find? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?