Studenten moeten ontdekken wat hun talenten zijn

Het uitzendbureau ‘Recruit a Student’ kan dagelijks 1.600 tot 2.000 studenten in dienst nemen op de krappe arbeidsmarkt. De franchiseketen heeft 22 vestigingen in Nederland en België. Eigenaren Jaap Dietz en Remco Beijer zeggen dat de nieuwe recruitment-software groei moet stimuleren om studenten en klanten beter van dienst te zijn. 

‘Recruit a Student’ is opgericht in 1999. Jaap Dietz, een van de twee eigenaren, had destijds een bedrijf met een zonwering-bedrijf. Een typisch seizoensbedrijf dat leidt tot groei en vermindering van werknemers per seizoen. Dietz heeft met verschillende uitzendbureaus gewerkt. Hoewel deze kantoren een flexibel personeelsbestand boden, kwam Dietz vaak wisselende gezichten tegen. 

Een van die uitzendkrachten, Remco Beijer, viel op door zijn organisatorische vaardigheden en zijn vermogen om anderen te leiden. Ook Beijer baalde destijds van de toenmalige bemiddelingsbureaus. “Toen ik zei dat ik bepaalde banen niet wilde doen, maar dat ik ze toch moest gaan uitvoeren.” Beijer en Dietz deelden het gevoel dat bemiddeling tussen werkgever en uitzendkracht beter kan. Dietz zegt dat ‘Recruit a Student’ organisch is ontstaan. Hij bood werk aan, vaak via collega-ondernemers, en Beijer trommelde zijn medestudenten op.

Talenten ontdekken en ontwikkelen van studenten

‘Recruit a Student’ verbindt uitzendkrachten met zorgzame en attente opdrachtgevers en bevordert zo de loopbaanontwikkeling van studenten aanzienlijk. 

Vanaf het begin was onze visie dat studenten veel werkervaring moesten opdoen om hun talenten te ontdekken. Met dat in gedachten kunnen ze deze vaardigheid verder ontwikkelen en zo slagen in hun carrière en leven. ‘Recruit a Student’ is de facilitator en coach voor studenten tijdens deze ontdekkingstocht, vertelde Jaap Dietz. Voor een student die op 18-jarige leeftijd solliciteert naar zijn eerste deeltijdbaan, is het doel een baan te vinden die flexibel en leuk is en goed betaalt. Naarmate de studie vordert, wordt het belang van het ontwikkeltraject steeds belangrijker voor studenten.

Werktijden 15:00 tot 22:00 uur

Hoe behoud je uitzendkrachten in deze krappe arbeidsmarkt? Beijer: “We denken mee met  werkgevers en verplaatsen ons tegelijkertijd in de studenten. Zo kwamen we samen met een opdrachtgever op medisch gebied op het idee om de werktijden te veranderen van kantooruren naar 15:00-22:00, dan maak je echt het verschil.” 

Omdat veel studenten via medestudenten naar het ‘Recruit a Student’-programma komen, ontwikkelde het bedrijf een app: My Recruit. Dit verhoogt de werkvreugde bij het werken met vrienden, terwijl de app de werving voor het studentenprogramma een boost geeft.

Zoeken naar het juiste ATS voor studenten

ATS staat voor Applicant Tracking System. Dit is een specifieke software waarmee werkgevers in de arbeidsbemiddeling hun proces in wervingen en hun relatie met potentieel talent en kandidaten op een efficiënte en effectieve manier kunnen beheren. 

Een goed functionerende ATS is een lange zoektocht geweest voor ‘Recruit a Student’, zegt Beijer. “We zijn begonnen met een pakket op maat dat we zelf hebben ontwikkeld. We werkten toen met het aangeschafte basispakket. Toen we uitgroeiden, was zelfs dat niet meer genoeg. Het probleem was dat er zeven jaar geleden niet veel wervingssoftware beschikbaar was voor uitzendbureaus. Dus besloten we onszelf opnieuw uit te vinden. Maar het probleem is dat je regelmatig tegen beperkingen aanloopt. Je bent constant bezig met het aanpassen van functies en het kost veel tijd. Onze website was ook aan vernieuwing toe.”

Van droom tot fulltime baan

Via ‘Recruit a Student’ worden dagelijks tussen de 1.600 en 2.000 studenten tewerkgesteld. Met ‘Cockpit’ lijken Dietz en Beijer de perfecte tool in handen te hebben om alles op rolletjes te laten lopen. “De chronologisch vastgelegde informatie over elke leerling is waardevol en past bij onze visie”, vervolgt Jaap. “Jonge studenten hebben dromen, ze zitten vol verwachtingen in het leven. Met deze tool kunnen we, naast uitzenden, een belangrijke bijdrage leveren aan de werving en selectie voor de eerste fulltime baan na studies.”

Ben jij nieuwsgierig wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?