Krachtig herstel van de flexbranche in 2021

Bron: ING: In 2021 krachtig herstel voor de flexbranche na flinke dip in 2020

Uit de prognose van de ING blijkt dat in 2021 de flexbranche een krachtig herstel zal laten zien na de sterke daling in 2020 van maar liefst -15%. De verwachting is dat er in 2021 een groei plaats vindt in de flexbranche van circa 10%.

De branche is hard geraakt door de coronacrisis, maar kan ook snel herstellen zodra de economie weer aantrekt. Veel bedrijven hebben de voorkeur voor het inhuren van flexibel personeel op momenten van groei in plaats van het aannemen van vast personeel, bijvoorbeeld na een crisis. Dit komt voort uit de onzekerheid van de groei. Na een crisis is er veel vraag naar een flexibel schil, deze bestaat dan ook vaak uit uitzendkrachten. Een flexibel schil opbouwen kan lastig zijn, voornamelijk in een tijd waarin veel bedrijven hiernaar opzoek zijn. Om toch als eerste in contact te komen met jouw ideale kandidaat zou je First2Find in kunnen zetten.

ABU Marktmonitor
Ook uit de nieuwe cijfers van de ABU Marktmonitor blijkt dat het goed gaat met de uitzendbranche. In maart steeg het aantal uitzenduren met 14% en steeg de omzet van de uitzendsector met 13% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Over het eerste kwartaal van 2021 is het aantal uitzenduren gemiddeld met bijna 11% gegroeid en de omzet van de uitzendbranche met 12%.

Bron: ABU: Uren en omzet uitzendbranche periode 3 2021 (week 9 – 12)

First2Find
Nieuwsgierig naar meer branche gerelateerd nieuws? Neem dan een kijkje op onze blogpagina. Benieuwd naar wat First2Find voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?