Handige tool voor een pakkende vacaturetekst

Binnen 90 seconden is een eerste indruk gevormd. Dit geldt ook voor het visitekaartje van jouw openstaande functie, de vacaturetekst. Om een aantrekkelijke vacaturetekst te schrijven spelen nogal wat punten een cruciale rol: schrijverskilss, creativiteit, doelgroep kennis, wet- en regelgeving, SEO, SEA en ga zo maar door. Geen stress, in dit artikel kom jij erachter hoe jouw vacature uit kan blinken door het gebruik van een handige tool. Hieronder delen wij een aantal handige tools die jou helpen om binnen no time nog betere vacatureteksten te schrijven.

1. Google trends (gratis)

De titel is de blikvanger van jouw vacature. Alles begint dan ook bij de functienaam. Het is belangrijk dat de werkzoekende zich herkent in de titel/functienaam van de vacature. Een public waste manager klinkt misschien fancy maar een vuilnisman voelt zich hier wellicht niet direct tot aangetrokken.

Het is daarom key dat je erachter komt wat de meest gangbare functienaam voor jouw vacature is. Met de handige tool Google Trends kom je erachter wat de meest gebruikte zoektermen ter wereld zijn, oftewel de meest gangbare job titels. Want wat immers het meest gebruikt wordt, is het meest gangbaar. Tip* vink ook de categorie ‘vacatures’ aan.

2. Debatrix (gratis)

Deze handige tool helpt jou een beknopte tekst te schrijven. Zodra jij jouw opzet klaar hebt vertelt Debatrix jou welke zinnen wellicht te lang zijn. Aan jou om deze vervolgens te verfijnen.

Te lange zinnen kunnen een struikelblok vormen voor de lezers. De wetenschap vertelt ons dat de zinslengte een belangrijke rol speelt om de juiste doelgroep aan te spreken. En tevens de niet geschikte kandidaten te laten afhaken. Deze tool helpt jou om deze voorselectie te realiseren.

Je kunt zelfs jouw vacatureteksten zo dusdanig inrichten dat ze aansluiten op het werk- en denkniveau van jouw droom kandidaat!

Handige tool
Bron: voortekst

3. DoelgroepenDashboard (betaald)

Jij kent als geen ander jouw doelgroep. En dat is ook van groot belang bij het schrijven van de vacaturetekst. Om de tekst nog optimaler aan te laten sluiten bij de doelgroep kan de handige tool DoelgroepenDashboard jou helpen. Het dashboard biedt informatie over veel gebruikte functienamen, gewenste arbeidsvoorwaarden, verhoudingen tussen mannen en vrouwen en nog veel meer. Met deze informatie kan jij bijvoorbeeld jouw arbeidsvoorwaarde sorteren op de wensen van de doelgroep of eventueel bepaalde interesses benoemen die aansluiten op de vacature.

Tip: Geautomatiseerd zoeksysteem

Naast de vacatures die de kandidaten naar jou kunnen lokken kun je ook een computer het werk laten doen. Met First2Find ontvang jij de beschikbare kandidaten in jouw mailbox. Aan de hand van jouw zoekprofiel zoekt de handige tool First2Find 24/7 naar beschikbare kandidaten die zich bewegen over het internet. Zodra iemand aangeeft op zoek te zijn naar een baan, stuurt First2Find de kandidaat direct naar jou door. Op deze manier kun jij je volledig focussen op de contacten leggen en laat je het zoeken over aan de zoekmachine. Als je het ons vraagt zet je op deze manier de krachten van beide het beste in. De machine zorgt er namelijk voor dat hij als eerste de beste kandidaten weet te vinden. Iets wat hij efficiënter kan dan een recruiter gezien de tijdsbesparing en de filtermogelijkheden. De recruiter kan vervolgens het warme contact leggen, iets wat de computer niet kan.

First2Find
Nieuwsgierig naar meer branche gerelateerd nieuws? Neem dan een kijkje op onze blogpagina. Benieuwd naar wat First2Find voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?