Concurrentiestrijd om horecapersoneel

Personeelstekort is geen nieuw fenomeen. Voor de coronacrisis kampte we al met personeelstekort, maar voor de horecabranche is dit significant toegenomen gedurende Covid-19. De horeca heeft haar deuren moeten sluiten, waardoor haar personeel noodgedwongen ander werk heeft moeten zoeken. Dit is o.a. gepaard gegaan met omscholing naar banen in een heel andere branche met meer zekerheid, een hoger of vast salaris en meer werkuren.

Onzekere tijden
Een logische, begrijpelijke beweging in onzekere tijden. Echter, heeft dit er wel toe geleid dat er weinig horecapersoneel over is gebleven die de personeelsvraag kunnen beantwoorden. Dit zal niet snel gaan veranderen gezien vandaag de dag de onzekerheid nog altijd heerst over het verdere verloop van de pandemie. Dit geeft redenen genoeg voor (ex)-horecamedewerkers om hun geluk en financiële zekerheid ergens anders te zoeken.

Concurrentiestrijd
Als gevolg van de enorme uitstroom uit de branche kampen veel horecazaken met personeelstekort. Voornamelijk de vraag naar geschoold personeel zoals een souschef, chef-kok en zaalmeester is groot. Het aanbod van deze beroepen is momenteel zeer laag. Schaarste werkt door in de prijzen, goed personeel is duurder geworden en dat zal de komende tijd niet veranderen. De concurrentiestrijd tussen horecazaken is uitgebreid van de concurrentie om klanten tot aan de concurrentie van personeel.

Als eerste in contact met beschikbaar horecapersoneel
Als iemand zijn of haar cv online zet, wil je dat als eerste weten en als eerste die persoon bereiken. Snelheid is essentieel en key in de huidige tijd. Digitalisering helpt daar enorm bij, ook als het gaat om mensen die al eerder voor je hebben gewerkt.

Wij kunnen jou helpen om dit te realiseren. Met First2Find vind jij jouw horecapersoneel die voldoet aan jouw eisen. Zodra de persoon kenbaar maakt p zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging krijg jij de kans contact met de persoon op te nemen door een mail met zijn of haar Cv in jouw mailbox. Wil je meer te weten komen over hoe wij jouw bedrijf kunnen bijstaan om het personeelstekort aan te vullen of op te lossen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen jou graag verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *