3 vergeten trends die helpen bij succes van recruitment in 2023

Hoe kunnen flex-bedrijven recruitment-technologie in 2023 beter benutten? Hier zijn drie tips waar ze hun voordeel mee kunnen doen. Alvast een tip: Kies niet de tool met de meeste toeters en bellen, focus op jouw mensen; wie zorgt ervoor dat deze slimme technologie ook echt voor jou werkt? 

1. Grip en inzicht krijgen

Hoe meer (economische) onzekerheid en tegelijkertijd spanningen op de arbeidsmarkt, hoe belangrijker het standpunt over wat er in de markt gebeurt. Wat zijn de verwachtingen van medewerkers? Verandert het aantal nieuwe aanvragen? Neemt het aantal website bezoekers toe of af? Juist omdat er nu zoveel onzekerheid is, moet je proactief zijn bij het gebruik van dit soort informatie. Als je bijvoorbeeld minder bezoekers op jouw website hebt, leidt dit uiteindelijk tot minder sollicitaties en minder sollicitanten – dat sijpelt na 2 maanden misschien pas door. 

Als je dit kunt vermijden, sta je al één punt voor. Dit vraagt ​​om transparantie in jouw recruitment marketing, ATS en managementinformatie. Al deze informatie kan door het data-warehouse worden omgezet in dashboards die heldere, overzichtelijke informatie weergeven waar je direct mee aan de slag kunt. Dan kun je snel reageren en dus eerder reageren dan je concurrenten in jouw niche. En dat geeft je een voorsprong in deze turbulente markt.

2. Gepersonaliseerde klantenbinding

In deze kandidatenmarkt lijkt iedereen de flexkracht gewoon een klant te vinden, maar vergeet de sollicitatie kant niet. Investeer ook in relaties met jouw opdrachtgevers. Het is prima om jezelf af te vragen wat voor jou de beste klant strategie is; hoe segmenteer je, wie zijn je A-klanten, welke klanten ben je (misschien door de corona crisis) kwijtgeraakt en wie kun je weer benaderen? 

En hoe komen de aanvragen binnen? Rechtstreeks van wervingsorganisaties of werk je samen met andere bemiddeling-bureaus, zoals Managed Service Providers (MSP) of inhuur desks? Tegenwoordig wordt er minder aandacht aan besteed. Maar onze cyclische markten kunnen snel omslaan. Dan is het goed dat je hier al een marketingstrategie voor hebt. Natuurlijk moeten klantgerichte activiteiten zo individueel mogelijk zijn.

De vraag is: “Hoe maak je alle communicatie persoonlijk voor kandidaten of klanten, zonder dat je elke uitspraak apart hoeft te doen?” De kunst is om de juiste combinatie van maatwerk en haalbaarheid te vinden. Dit is waar marketingautomatisering om de hoek komt kijken. Maar het hangt af van de persoon die het plant, uitvoert en controleert. Het betekent ook dat je het juiste team in jouw organisatie moet hebben.

3. Kennis en kunde in huis?

Er is een extreem groot aantal recruitment-technologie oplossingen op de markt aangeboden door een aantal aanbieders. Voor alles is wel een tool te bedenken, maar heb je al deze tools echt nodig? Heb je dan nog overzicht? Is het nog beheersbaar? Daar is eigenlijk een digitale projectmanager bij een HR-bedrijf voor nodig. Iemand die deze tools technisch kan evalueren, kent de interne processen goed en kan in gesprekken met leveranciers communiceren wat er nodig is. Iemand die ervoor zorgt dat jouw interne technologie ook integreert met bestaande systemen, zodat zoveel mogelijk informatie uit zo’n tool het ATS bereikt, en die de impact op andere (bijvoorbeeld financiële) processen bewaakt.

Ben jij nieuwsgierig wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?